Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην εναρκτήρια συνάντηση  του έργου StepAp

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου StepAp

H εναρκτήρια συνάντηση του έργου StepAp (SusTainablE siting of offshore wind Parks. APplication in Crete) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Αντικείμενο του έργου StepAp είναι η διερεύνηση όλων των παραμέτρων για την βιώσιμη χωροθέτηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Κρήτη, βάσει πλήθους περιβαλλοντικών, τεχνικών και άλλων κριτηρίων, καθώς και διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, έχει προϋπολογισμό περίπου 200.000 ευρώ και διάρκεια 2 έτη. Το έργο υλοποιείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής Θεοχάρης Τσούτσος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων.

Στην εναρκτήρια συνάντηση συμμετείχαν δια ζώσης εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, και τα στελέχη Ελένη Καργάκη, Νίκος Καλογιαννάκης, Μαρία Αποστολάκη και Χρυσάνθη Βογιατζή. Εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης εκτός από τον καθηγητή Θεοχάρη Τσούτσο, συμμετείχαν η Σταυρούλα Τουρνάκη και η Γεωργία Σκινήτη, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε η εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου Ζωή Γαϊτανάρου.